WordPress, Mailchimp, Simplero?

Er du også i tvivl om hvilke systemer du skal bruge som selvstændig?

* Er du ny som selvstændig, møder du en masse udtryk og ord, som er helt fremmede for dig – f.eks. WordPress, Mailchimp etc.

* Har du været lidt længere i gamet, er ordene måske mere hjemmevante, men du har måske stadig ikke helt fået overblikket over, hvilke systemer, der er gode at bruge som selvstændig.

Jeg ved om nogen, at det kan være svært at vide, hvilke systemer du skal bruge som selvstændig – og derfor har jeg lavet en lille guide til, hvilke systemer jeg vil anbefale dig at bruge.

Læs min guide 6 systemer der er GULD værd for din effektivitet som selvstændig —> her:

***AFFILIATE LINKS: Denne side indeholder affiliate links. Det betyder at køber du et produkt efter at have klikket på et link her på siden, får jeg en andel af salget***

 

1. Din hjemmeside – det her system skal du lave din hjemmeside i

WordPress. 

Vi kommer ikke udenom den hvis du vil arbejde med din effektivitet som selvstændig.

For WordPress er SYSTEMET, du skal vælge at opbygge din hjemmeside i.

Her tænker du måske at der er mange andre løsninger – og måske har du fået et tilbud fra et webfirma, der tilbyder dig at lave din hjemmeside noget så fancy i et eller andet andet system?

Men.

Stop en halv.

Du MÅ simpelthen ikke vælge andet end WordPress.

Jeg er ikke normalt så dikterende, men lige præcis når det kommer til at valg af system til din hjemmeside er jeg det altså.

For din hjemmeside er det vigtigste fundament for din effektivitet som selvstændig.

For din hjemmeside er den, der skal sørge for at du løbende får trafik fra søgemaskinerne som Google.

Trafik du kan få i årevis, når først du har fået gjort Google og alle de andre søgemaskiner opmærksomme på at du findes.

Og til dét er WordPress genial.

For med lidt viden om SEO (og masser af flid) kan du selv lære selv at skrive artikler, som rammer præcist de ting folk søger på på nettet (søgeord) – og som du kan hjælpe dem med.

Og det er altså lig med potentielle nye kunder i din forretning. Helt automatisk, når først du har skrevet din artikel.

Og det er hvad jeg kalder effektivitet som selvstændig! 

Og med lidt introduktion (og masser af flid) kan du med WordPress selv bestemme en række ting, f.eks:

  • Hvad der står om dine blogindlæg og artikler, når nogen finder dem i søgemaskinerne som Google
  • Hvordan dine blogindlæg og artikler kommer til at se ud, når du poster dem på Facebook, Linked in etc.

Måske tænker du nu, som jeg gjorde, da jeg startede ud som selvstændig, at det jo ikke er nødvendig at kunne alt det her selv?

Til det må jeg desværre sige, at JO det er det! 

For når din virksomhed er baseret på dig, på dine drømme og visioner – og let’s face it – det er de fleste virksomheder indtil de når en vis størrelse, så er det DIG dine kunder vil have. 

Det betyder også, at din hjemmeside skal afspejle hvem du er.

I billeder. 

Men bestemt også i tekst. 

Og ja, du kan godt hyre nogen til at skrive tekster for dig, men skal det være helt autentisk – og sådan virkelig dig, så bliver det bare bedst, når du selv fører pennen.

Enten i bogstavligste forstand eller ved at du som minimum selv har dikteret præcist hvad der skal stå på dine sider.

Og min klare anbefaling vil til enhver tid være, at du fra starten får dig sat ind i, hvordan WordPress virker – og tro mig – det er faktisk muligt at lære.

Det sidste – og ikke uvæsentlige argument for at vælge WordPress er, at når du for brug for hjælp – for det gør du garanteret også på et eller andet tidspunt   så er der det fine ved WordPress at der er så mange brugere over hele verden, at du ALTID vil kunne finde en der kan hjælpe dig. 

Det samme gør sig altså desværre ikke gældende, hvis du først har valgt et andet system til at bygge din hjemmeside i. 

Overbevist?

Kom i gang med at bygge din hjemmeside i WordPress —> her

 

Jeg anbefaler i øvrigt at du lader din hjemmeside “hoste” altså “bo” hos UnoEuro som er markedsførende, billige og stabile.

Kom i gang hos UnoEuro –> her

 

2. Din nyhedsbrevsliste – det her system skal du opbygge din nyhedsbrevsliste i – og sende dine nyhedsbreve fra

Når du nu har fået godt styr på din hjemmeside, så er et naturligt næste skridt at du kommer i gang med at indsamle mailadresser på alle de mennesker der lægger vejen forbi din hjemmeside.

Mailadresserne skal du have så du har mulighed for at skrive ud til alle der på en eller anden måde kan tænkes at være interesserede i dig og din forretning.

Du indsamler mailadresserne via en pop-up på din hjemmeside, hvor interesserede kan tilmelde sig dit nyhedsbrev. Jeg anbefaler på det varmeste at du “bytter” med et eller andet – også kaldet en freebee, når du beder interesserede om at skrive sig op til dit nyhedsbrev. Læs meget mere om hvad en freebee er – og få ideer til din freebee her.

Til at indsamle mailadresser fra interesserede anbefaler jeg dig at bruge ét af tre forskellige systemer – alt afhængigt af hvilken forretning du har – eller gerne vil have:

 

—> Sælger du udelukkende et fysisk produkt?

Så anbefaler jeg dig bruge nyhedsbrevssystemet Mailchimp.

Mailchimp er gratis indtil du når 2.000 nyhedsbrevslæsere eller sender mere end 12.000 emails på en måned. Det er altså en god slat til at starte med.

Derudover er Mailchimp gennemtestet af tusindvis af brugere verden over – det fungerer simpelthen bare det skidt. Og fordi der er så mange brugere verden over, så er der næsten altid nogen der kan hjælpe dig, hvis du får brug for hjælp med Mailchimp.

Opret din Mailchimp-konto –> her

 


 

—> Sælger du – eller vil du sælge – timer som alternativ behandler, psykolog, coach eller lignende?

  • Og vil du gerne have at dine kunder kan booke sig direkte i din kalender?
  • Kan få tilsendt en påmindelses-SMS så du undgår mistede tider – eller tvivl om aftaler med tab af forretning til følge for dig?
  • Vil du gerne have evt. tilskud indberettet direkte til sygeforsikringen Danmark?
  • Og overvejer du måske også på et tidspunkt at lave nogle online kurser eller forløb?

Så vil jeg klar anbefale dig at vælge det danske system EasyMe.

EasyMe kan nemlig rigtig mange ting.

Og så er EasyMe meget billigt at gå til fordi du kun betaler pr. salg du laver.

Der er altså ikke noget dyrt abonnement hver måned.

Jeg oplever, at der er en excellent support (på dansk).

Samtidig udvikler Claus, der har startet EasyMe hele tiden på systemet – og det virker til at han er meget lydhør overfor at udvikle præcis de features, du som kunde har brug for.

Og så får du tilmed de første 30 dage HELT GRATIS, når du opretter dig via mine links til EasyMe.

Du kan altså komme i gang – og prøve kræfter med systemet helt gratis de første 30 dage inden du for alvor beslutter dig.

Opret din EasyMe konto –> her

 


 

–> Sælger du allerede – eller vil du sælge – din viden som online kurser og uddannelser både i Danmark og internationalt?

Så vil jeg klar anbefale dig at vælge det dansk-udviklede – men i dag USA-baserede system Simplero.

Simplero er lavet til dig der vil sælge informations- og vidensprodukter f.eks. e-bøger, online kurser, video-kurser etc.

Når du lige først stifter bekendtskab med Simplero kan det godt virke lidt overvældende. Det skyldes simpelthen, at systemet har udviklet sig til at kunne rigtig mange ting!

Min erfaring er dog, at når du først kommer ind i Simplero, så er det relativt intuitivt at gå til – og de fleste – når de lige har lært Simplero at kende – vil kunne styre alle funktionaliteter selv uden at skulle ud og hyre hjælp.

Det synes jeg personligt er en kæmpe fordel fordi det giver mig følelsen af at have styr på skidtet selv – og den følelse er jeg ret vild med.

Simplero er udviklet i Danmark af Calvin som i dag bor i USA.

Det betyder, at der er rigtig mange brugere i Danmark – og der vil altså være en del du kan få hjælp af, når du render i problemer. Der er en Facebook-gruppe, hvor du kan få sparring med en masse andre internationale brugere af systemet.

Jeg oplever desuden, at der er en god support på engelsk – og i skrivende stund igen på dansk.

Du betaler en fast pris hver måned for at have adgang til Simplero samt en procentsats af hvad du sælger for.  Du kan se de forskellige prismodeller i Simplero her.

Når du opretter dig via mine links til Simplero får du gratis adgang til systemet ligeså længe du vil – vel at mærke indtil du skal sende din første mail ud eller lave dit første salg.

Det betyder i praksis, at du kan prøve kræfter med systemet og få sat din online forretning helt op, inden du begynder at betale.

Opret din Simplero konto —> her

Vil du have hjælp til at komme i gang med Simplero, så læs om hvordan jeg kan hjælpe dig –> her

 

3. Din online markedsføring – de her systemer skal du bruge til at styre dine sociale medieaktiviteter med

Når du nu har fået gang i din hjemmeside og din sign up til dit nyhedsbrev, er det tid at blive synlig på de sociale medier.

Hvilke sociale medier du skal være aktiv på afhænger helt og aldeles af, hvilken målgruppe eller kundetype du henvender dig til.

Men uanset hvilke sociale medier du skal være aktiv på, vil jeg anbefale dig at gøre din aktivitet så massiv som mulig, men med mindst mulig indsats fra din side.

På den måde kan du nemlig være synlig mange steder men uden at det ender med at du bruger alle dine vågne timer på de sociale medier – og uden at du dermed skal gå på kompromis med din personlige effektivitet.

Jeg anbefaler helt generelt to systemer til at planlægge og styre dine sociale medieaktiviteter med:

 

Til LinkedIn og Facebook anbefaler jeg: MeetEdgar

MeetEdgar er et system der er baseret på, at du har forskellige typer af opslag på de sociale medier. Det kan f.eks. være blogindlæg eller artikler, tilbud, citater, kundeudtalelser osv. Alle de forskellige typer af opslag tildeler du en bestemt kategori. Herefter bestemmer du, hvor tit du vil have postet noget på dine sociale mediekanaler.

Posts på Facebook har en tendens til at leve kortere tid end på LinkedIn, så derfor anbefaler jeg f.eks. at du poster noget oftere på Facebook end på LinkedIn. Herefter lægger du i din MeetEdgar kalender, hvornår på døgnet du vil have MeetEdgar til at offentliggøre noget på dine vegne. Det kan f.eks. være at du vil have et motiverende citat afsted mandag morgen, når du vil inspirere dine følgere til at komme ud af fjerene.

Og at du vil give dem et godt tilbud fredag inden de går hjem på fyraften.

Når du har sat systemet op og fyldt indhold i dine forskellige kategorier, sørger MeetEdgar selv for at rotere dit indhold. Det betyder altså at der hele tiden vil blive postet noget på dine sider.

Og efterhånden som du får produceret nyt indhold lægger du det blot ind i MeetEdgar, så sørger den for, at det nye indhold kommer med ind i puljen.

Kom i gang hos MeetEdgar —> her

 

Til Instagram anbefaler jeg: Schedugram

Har du en Instagram profil og synes du det kan være svært at blive ved med at finde på fine motiver i din hverdag? Så vil jeg på det varmeste anbefale dig at tage et kig på Schedugram.

Med Schedugram lægger du dine billeder i kø, f.eks. en gang om ugen eller måneden.

Når de først er lagt op ryger de afsted på Instagram af sig selv, og du behøver altså ikke hver dag stresse over at skulle lægge et eller flere billeder op.

Bruger du dette link til Schedugram får du en kredit på $5.

Kom i gang hos Schedugram —> her

 

4. Din tidsstyring – sådan holder du styr på dit tidsforbrug

Er du selvstændig psykolog, terapeut, coach eller behandler? Har du mange klientsamtaler eller timebookninger?

Så har du brug for et system til at håndtere dine bookninger.

Til det vil jeg anbefale dig at bruge Terapeutbooking

Terapeutbooking har den fordel at du kan komme i gang på blot 2 minutter, systemet interagerer med vigtige systemer som f.eks. SygeforsikringenDanmark og økonomisystemerne e-conomic og Dinero.

Systemet sørger for alt omkring økonomien f.eks. at opkræve betaling hos dine klienter og at udsende fakturaer – og holder styr på din tid med en online kalender, der kan integreres f.eks. med din Google kalender (som er den kalender du automatisk får, når du opretter en gmail-konto).

Systemet sørger også for at sende sms-påmindelser til dine klienter, så du undgår at klienterne udebliver. Har du brug for journalføring, er der også en fin funktion til det.

Alt sammen lavet brugervenligt og enkelt. 

Med affiliate-linket her på siden får du GRATIS adgang til Terapeutbooking i 2 måneder.

Se de forskellige muligheder og priser på Terapeutbooking – og kom i gang –> her

 

Afregner du dine opgaver efter medgået tid altså antallet af timer f.eks. med serviceopgaver, som rådgiver eller lignende?

Så har du brug for at kunne holde styr på hvor mange timer du bruger på dine forskellige projekter eller aktiviteter hos dine kunder, ik?

Og så har du brug for at lave en skarp tidsregistrering, der sikrer at du får alle dine minutter med, når du skal fakturere dine kunder, ik?

Til det vil jeg anbefale dig at bruge KALA.

KALA er udviklet i min hjemby, Aarhus af nogle friske unge gutter.

Det er super professionelt sat op – og det dur til både dig der er solo-selvstændig – og dig der har medarbejdere ansat.

Og så kan KALA også holde styr på dine kilometre på landevejene, så du får afregnet dine kilometre til kunderne – og samtidig har styr på det, hvis du skal udbetale kørepenge til dig selv eller medarbejderne.

Og KALA snakker sammen med alle de tre forskellige bogholderi- og regnskabsprogrammer, Dinero, Billys Billing og Economic, som jeg har anbefalet dig tidligere.

Alt sammen super praktisk i en travl hverdag, synes jeg.

Kom godt i gang med at registrere din tid med KALA –>her

 

5. Dine kundeaftaler – sådan holder du styr på – og følger op på dine kunder

Har du mange bolde i luften? Mange kunder du liiige skal følge op på? Potentielle kunder du kan konvertere til kunder, hvis du sørger for at følge op?

Så skal du have et CRM system.

CRM står for Customer Relations Management og betyder altså hvordan du håndterer dine kunderelationer.

For forhåbentlig har du jævnligt kontakt med potentielle kunder?

Det kan være når du deltager i netværksmøder, når du får henvendelser fra potentielle kunder, eller hvis du på anden vis får nys om en potentiel opgave hos en potentiel kunde?

Når du kun har få kontakter at holde styr på, så kan du måske nemt gøre huske det hele i hovedet, men så snart der er meget mere end fem kontakter eller aftaler at holde styr på .

Eller når du bare får travlt med alt muligt andet også, så er det afgørende, at du holder styr på dine kundeaftaler.

For ellers risikerer du at miste alt for mange potentielle kundeordrer.

Som CRM system vil jeg anbefale dig at bruge DMO Guro.

DMO Guro gør det nemt for dig at holde styr på din pipeline af eksisterende og potentielle kunder. Det kan give dig et fantastisk overblik over, om du skal have dit fokus på at få nye kunder ind, og hvornår du primært skal sørge for at følge op på de kunder du allerede har.

Og så har DMO Guro den smart lille side-gevinst at du kan sætte konkrete og visuelle mål op for hele din forretning. Lige fra drøm til konkrete daglige handlinger.

Og har du hørt mig tale varmt for, hvor vigtigt det er for din forretning, at du gør dine mål synlige og visuelle f.eks. med et visionboard, så kan du næsten regne ud, at jeg synes den funktionalitet er genial.

Opret din konto hos DMO Guro —> her

 

6. Din bogføring og økonomi – de her systemer skal du bruge til dit bogholderi

Er du en lille virksomhed, og vil du gerne gøre det hele selv?

Så anbefaler jeg dig at lave din bogføring i Dinero.

Dinero er lavet med udgangspunkt i mindre erhvervsdrivende som gerne selv vil kunne bogføre og have et overblik over deres økonomi. Derfor er der i Dinero en masse forudbestemte konti, som dine bilag “automatisk” bliver bogført på. Du behøver altså ikke skulle tage en masse stilling til kontoplaner etc.

Har du fået en faktura på mail kan du automatisk sende den over i Dinero.

Har du købt en vare og fået en fysisk kvittering scanner du bilaget med det samme via din telefon og så er det lagt ind i Dinero.

Noget af det jeg synes er genialt ved Dinero er, at du hele tiden kan følge med i hvordan det står til med din virksomheds økonomi med simple grafer.

Du kan også hele tiden have et overblik over hvor meget du skal afregne til moms og skat.

Så ja du kan faktisk spare revisoren og lave det hele selv.

Hvilket også er godt for vælger du Dinero, så skal du nok regne med at uddannede bogholdere og revisorere ikke er helt så pjattede med det, hvis de skal hjælpe dig. De vil nemlig gerne have nogle lidt andre funktionaliteter, så vil du have en bogholder til at bogføre for dig – eller en revisor til at revidere dit regnskab, så vil jeg anbefale dig at læse videre i næste afsnit om BILLYS BILLING.

Kom i gang med Dinero –> her

 

Er du en mindre virksomhed – vil du gerne have overblikket – men gider ikke bøvle med at bogføre?

Så anbefaler jeg dig at bruge BILLYS BILLING

BILLYS BILLING er lavet næsten ligeså intuitivt som Dinero – men så din bogholder eller revisor også bliver glade.

Det har nemlig det bedste fra to verdener – det er super intuitivt for dig der gerne vil koncentrere dig om at drive din egen forretning – og samtidig giver det din bogholder og revisor alt det de drømmer om.

Har du fået en faktura på mail kan du automatisk sende den over i BILLYS BILLING.

Har du købt en vare og fået en fysisk kvittering scanner du bilaget med det samme via din telefon og så er det lagt ind i BILLYS BILLING.

Og så afstemmer BILLYS BILLING selv med din bank hvilket er super smart og lige en tand mere bogholder-agtigt end f.eks. Dinero.

Kom i gang med BILLYS BILLING –> her

 

SÅ!

Nu skulle din forretning gerne være trimmet og klar til at sætte i gang.

Rigtig god fornøjelse med at skabe gode effektive arbejdsvaner i din virksomhed.

Bedste hilsner

Pernille

Pernille Hjortkjær er businesscoach og pengementor og rådgiver selvstændige og ejerledere om virksomhedsudvikling, ledelse og medarbejdere.

PS:

Vil du have endnu flere fif om, hvordan du indretter din forretning smart og effektivt? Så du ikke behøver at knokle for at få smør på brødet? Så meld dig på mit nyhedsbrev, hvor jeg løbende sender fif til hvordan du får en økonomisk sund og effektiv virksomhed, der samtidig giver dig og din familie masser af overskud – både på kontoen og i tidsregnskabet.

–> Tilmeld dig nyhedsbrevet her <—

 

PPS:

Har du kommentarer til guiden? Erfaringer med nogle af systemerne? Eller spørgsmål til nogle af systemerne? Så smid meget gerne en kommentar herunder –>

Facebook kommentarer
The following two tabs change content below.
Pernille Hjortkjær er Direktør, BusinessAntropolog og Coach i PE3A BusinessAntropologi. Pernille hjælper virksomheder med at sætte ord på deres virksomhedskultur og udvikle den i den retning de drømmer om. Det skaber sammenhængende, autentiske og handlekraftige virksomer. Pernille er desuden forfatter til bøgerne: Fra Pionervirksomhed til netværksorganisation og Kender du dine medarbejdere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.